Eugen Terente, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru președinția Consiliului Județean Tulcea: „Îmi propun dezvoltarea infrastructurii județului”

Eugen Terente. FOTO Mitică Raftu

Eugen Terente a intrat în bătălia electorală pentru președinția Consiliului Județean Tulcea din partea Alianței Dreapta Unită și dorește dezvoltarea infrastructurii județului.

„Am intrat în cursa alegerilor pentru președinția Consiliului Județean Tulcea. Din această funcție o să am o singură direcție: dezvoltarea infrastructurii județului Tulcea în patru domenii cheie: economie, servicii sociale integrate, sănătate și mediu” – Eugen Terente.

El prezintă proiecte pentru aceste patru domenii.

Economie

Eugen Terente spune că este nevoie de un drum expres Tulcea – Constanța, dar și de reabilitare a drumului Tulcea – Chilia Veche.

„Județul Tulcea are o poziție geografică strategică. Avem nevoie de centură ocolitoare și autostradă-drum expres spre Constanța. De-asemenea consider o prioritate recondiționarea de la zero al DJ 222N, Tulcea – Chilia Veche. În paralel, consider că necesită o punere în evidență cu adevărat, fără interese personale și de grup, a Aeroportului ”Delta Dunării” Tulcea, pentru a atrage turiști(preluarea fluxurilor de turiști care este posibil să NU mai beneficieze de serviciile aeroportului Mihail Kogălniceanu, din Constanța, odată cu posibila scoatere a lui din circuitul civil, în contextul înființării celei mai mari baze militare NATO, care îl va include ca infrastructură aeroportuară) dar și o extindere de terminal CARGO (transport mărfuri pe calea aeriană).

Printr-o rețea de transport dezvoltată vom putea convinge companii mari să investească în județul Tulcea și foarte important să creăm un parc industrial județean care să aducă o creștere economică și a nivelului de trai al tulcenilor prin locuri de muncă cu înaltă calificare care ar genera venituri mai mari”candidatul ADU la președinția Consiliului Județean.

Servicii sociale integrate

Eugen Terente a identificat o lipsă acută a centrelor pentru vârstnici, dar și a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități.

„Județul Tulcea are o lipsă acută de centre rezidențiale-centre îngrijire pentru vărstnici. Mă voi implica ca DGASPC Tulcea să implementeze și să atragă fonduri pentru înființarea acestor centre de îngrijire.  Am identificat problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din județ. Voi pune accent pe protecția acestor persoane.

Din funcția de Președinte al Consiliului Județean Tulcea voi coordona un amplu proces de creare a unei rețele de centre zonale de incluziune, recuperare, abilitare și reabilitare a copiiilor cu dizabilițăți prin parteneriate cu UAT-urile locale. În acest moment acești copii nu beneficiază de vreo măsură de sprijin pentru integrare, recuperare, abilitare și reabilitare în zonele de reședință, singura oportunitate fiind transportul către municipiul Tulcea la cabinetele și centrele specializate, oportunitate de care în marea lor majoritate nu beneficiază datorită lipsei transportului și a nivelului de trai scăzut al aparținătorilor” – Eugen Terente.

Sănătate

Candidatul ADU la președinția Consiliului Județean Tulcea vine cu propuneri și pentru domeniul sănătății.

„Tulcea poate deveni un important centru medical pe harta României. De aceea consider că construcția unui spital regional, în parteneriat cu primăria Tulcea și primăriile din județ, cu o secție oncologică, secție de arși, secție pediatrică modernă ar sprijini tulcenii de cheltuieli imense și punerea lor non-stop pe drumuri dar poate crea și un aflux medici specialiști din Constanța și București ducând la crearea de locuri noi de muncă în domeniul medical.

În paralel crearea de secții ale universităților de medicină în municipiu ar crea și baza umană de specialiști pentru acest obiectiv. Pe lângă aceasta, județul Tulcea are nevoie de un sistem de micro-clinici în zonele rurale prin care tulcenii să aibă acces facil la servicii medicale de bază. Este nevoie de o revitalizare a fostelor dispensare și de o serie de măsuri prin care să atragem medici tineri în județ, concomitent cu o dotare modernă a Serviciului de Ambulanță Tulcea pentru intervenție în zonele izolate ale Deltei Dunării” – Eugen Terente.

Mediu

Eugen Terente are inițiative și pentru sectorul de Mediu.

„Trebuie să avem un aer mai curat pentru că numai așa ne vom îmbunătății și sănătatea, și calitatea vieții. Pe deoparte, trebuie să ne preocupăm ca firmele din județ să acceseze fonduri europene pentru a deveni mai puțin poluante. Pe de altă parte, este nevoie să oprim tăierile ilegale de lemn din pădurile județului și de a crește suprafețele de pășune și cele împădurite.

Pe partea de colectare deșeuri – extinderea actualului sistem de colectare deșeuri din localitățile Deltei și de la terasă, concomitent cu crearea unor noi facilități de sortare și prelucrare deșeuri, pe modelul celei construite pe fonduri europene pe teritoriul administrativ al comunei Mihai Bravu.  

Candidez la Președinția Consiliului Județean Tulcea pentru a avea un județ modern, mai bogat, mai sănătos și mai curat” – Eugen Terente.

– Comandat de Partidul Uniunea Salvati România, filiala Tulcea

– Executat de SC CityMedia Consulting SRL – portal: www.tlnews.ro

– CUI mandatar financiar coordonator: 21240009

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*