Eu unde votez? Cum poți afla la ce secție de votare ești arondat și adresa acesteia

Cetățenii cu drept de vot, care vor să-și exercite dreptul constituțional la Alegerile locale din 27 septembrie dar nu știu la ce secție sunt arondați, pot afla acest lucru în câteva secunde, accesând site-ul Registrului Electoral.

Registrul electoral este un sistem informatic național în care se înregistrează permanent datele tuturor cetățenilor români care dobândesc dreptul de vot odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, inclusiv cei care au domiciliul sau reședința în străinătate.

Pentru a putea afla secția de vot la care este arondat și adresa acesteia, alegătorul trebuie să acceseze site-ul registrulelectoral.ro, unde trebuie să completeze trei câmpuri:

  • CNP – codul numeric personal;
  • Numele de familie;
  • Codul de verificare pe care îl vede pe site.

Imediat alegătorul poate vedea Secția de Votare arondată și adresa exactă a acesteia și chiar, dacă apasă butonul “Du-mă la Secție”, este direcționat, pe Google Maps pentru traseul către acea locație.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*