Este Tulcea un oraș în care rezolvi treaba cu șpaga? Primăria Tulcea a primit 267.000 lei pentru a preveni corupția

Lei românești. FOTO TLnews.ro

“Dezvoltarea unei culturi privind prevenirea corupției la nivelul autorității publice locale” – așa se numește proiectul accesat de Primăria Tulcea. Municipalitatea tulceană primește bani pentru a schimba mentalitatea oamenilor, dar și a funcționarilor publici în legătură cu modul în care se desfășoară actul administrativ.

Proiectul are 2 obiective majore: creșeterea gradului de informare al publicului cu privire la fenomenul corupției și educarea personalului Primăriei în același sens. Totodată, Primăria Tulcea vrea să îmbunătățească accesul beneficiarilor la serviciile publice.

Banii europeni sunt veniți prin Ministerul Dezvoltării Regionale. Din cei 267.299,58 lei cât este valoarea proiectului, Primăria Tulcea plătește 5346 lei.

La finalul celor 16 luni în care e implementat acest proiect, tulcenii vor afla mai multe despre consecințele actelor de corupție. Procesul de comunicare cu publicul va fi îmbunătățit, iar autoritatea publică locală va funcționa mai transparent.

Conform unui comunicat DNA emis pe 24 august 2015, “inculpatul HOGEA CONSTANTIN (primarul municipiului Tulcea – n.n) a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată”.

Se poate spune că actuala inițiativă a Primăriei Tulcea este menită să “ucidă” din fașă astfel de situații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*