Episcopia Tulcii, în misiune filantropică între tineri

Episcopia Tulcii, în misiune filantropică între tineri

Episcopia Tulcii a continuat vineri, 15 aprilie, seria acțiunilor filantropice derulate în perioada Postului Mare, prin intermediul programului social „Lumina lui Hristos luminează tuturor”, specific acestei perioade prepascale.

Astfel, acțiunea de vineri, 15 aprilie, de la parohia Traian, prot. Niculițel, o continuă pe cea din data de 13 aprilie, când P.S. Sa Visarion Episcopul Tulcii s-a întâlnit în biserica parohiei Vasile Alecsandri cu 25 de copii din localitățile Beidaud, Stejaru, Vasile Alecsandri, Pecineaga și Dorobanțu cărora le-a oferit pachete cu daruri alimentare.

Biserica Sf. Parascheva din localitatea Traian a găzduit astăzi întâlnirea P.S. Visarion Episcopul Tulcii cu cei 20 de copii din ciclul gimnazial, beneficiari ai programului social, din localitățile Traian, Cerna, Smârdan și Turcoaia. Fiecare beneficiar a primit atât pachet cu produse alimentare cât și câte un tichet social în valoare de 100 de lei. Copiii incluși în program provin din familii defavorizate din punct de vedere social.

Preasfințitul Părinte Visarion le-a adresat copiilor un cuvânt de încurajare și de zidire sufletească precum și de întărire în credință, vorbindu-le despre Sărbătoarea Floriilor, Săptămâna Mare și Învierea Domnului, după care, copiii au recitat rugăciuni și au cântat imnuri specifice perioadei bisericești a Triodului.

Mai multe parohii, între care și cele de astăzi, cu familii defavorizate social se află permanent sub purtarea de grijă a Episcopiei Tulcii care încearcă astfel, prin aceste acțiuni de întrajutorare creștină să aducă o rază de mângâiere socială și sporească misiunea filantropică a Bisericii în mijlocul tinerilor creștini.

Acțiunea socială Lumina lui Hristos luminează tuturor, derulată prin intermediul Sectorului Social al Episcopiei Tulcii anul acesta a ajuns la cea de a 14-a ediție și vizează copiii din peste 70 de familii tulcene. Ea va continua și în ziua de 19 aprilie, la parohia Sf. Împărați Constantin și Elena din Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*