Elevul care a obținut media 10 la bacalaureat, premiat la Prefectura Tulcea

Prefectura Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Prefectul judeţului Tulcea, Lucian Furdui, şi inspectorul şcolar general, Lucica Popişcă, au organizat la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţ Tulcea, o festivitate de premiere a elevului Ionuţ Mogoş de la Liceul Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Măcin, singurul elev din judeţul Tulcea care a obţinut anul acesta nota maximă la examenul de bacalaureat.

„Am considerat că nu doar media maximă obţinută la acest examen al maturităţii cât mai ales mesajul transmis tinerei generaţii merită aprecierea autorităţilor. Chiar am fost impresionat de faptul că un elev de nota 10, cu posibilităţi de a studia în străinătate, este hotărât să rămână în ţară atât pentru a studia cât şi pentru a munci”, a declarat prefectul județului Tulcea, Lucian Furdui, căruia i s-a confirmat faptul că afirmaţia elevului nu a fost întâmplătoare: o ofertă concretă a venit, cu tot cu bursă, de la o Universitate din Olanda, însă a fost refuzată.

La rândul său, inspectorul şcolar general Lucica Popişcă a declarat: „Chiar dacă am avut peste 20 de elevi care au obţinut note de 10 la una sau la două dintre probele examenului din acest an, elevul de la liceul din Măcin a reuşit, iată, să obţină nota 10 la toate cele trei probe fiind singurul din judeţ cu această performanţă. Mă bucură faptul că este un elev de la un liceu din Măcin, un liceu foarte bun şi cu cadre didactice dedicate acestei profesii, o dovadă că sunt elevi foarte buni nu doar în municipiul Tulcea.”

Pentru elevul de nota 10 Ionuţ Mogoş examenul de bacalaureat a fost un test important pentru adevăratul examen ce îl va susţine abia săptămâna viitoare.

„Pentru mine cel mai important examen este admiterea la Facultate de Medicină, respectiv examenul de miercuri, 24 iulie de la Universitatea Dunărea de Jos de la Galaţi. Va fi un examen complex de chimie şi biologie pe care sper să îl trec cu brio şi, de ce nu, tot cu notă maximă.” a declarat Ionuţ Mogoş care a mai spus că a ales oraşul Galaţi pentru a fi aproape de casă.

Cu prilejul festivităţii de la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Tulcea, Ionuţ Mogoş a primit din partea prefectului Lucian Furdui o diplomă de excelenţă şi un premiu în bani oferit prin intermediul Asociaţiei “Din suflet la zâmbet”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*