Elevii de la școlile din Baia și Ceamurlia de Sus, informați despre pericolul consumului de droguri

Activități preventive ale polițiștilor. FOTO IPJ Tulcea

În ziua de 23 octombrie, poliţiştii Biroului de Siguranță Școlară au desfașurat activități la două  unități de invățământ din județul Tulcea.

În acest context, polițiștii au purtat discuții cu elevii din cadrul  Școlii Gimnaziale Baia și a Școlii Gimnaziale Ceamurlia de Sus aceștia fiind  informați cu privire la răspunderea penală asociată consumului de droguri , dar mai ales cu privire la efectele dăunătoare ale drogurilor sau a altor substanțe interzise asupra sănătății fizice.

Au fost abordate aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial, alegerea anturajului, folosirea în siguranţă a internetului, prevenirea dispariţiilor de minori, prevenirea agresivităţii şi a violenţei în unităţile de învăţământ cât şi în zonele adiacente acestora.

Poliţiştii au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebări, discuţiile fiind interactive şi de interes pentru beneficiari.

Seria activităților preventive va continua în unitățile de învățământ din județul Tulcea, scopul principal al oamenilor legii este de menținere a unui climat optim desfășurării procesului educativ și de asigurare a siguranței elevilor și personalului didactic din unitățile de învățământ preuniversitar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*