Elevii au pășit în noul an școlar. Mesajul transmis de Prefectul județului Tulcea pentru aceștia

Festivitatea de început de an școlar la Dorobanțu. FOTO Prefectura Tulcea

Prefectul județului Tulcea, Lucian Furdui a participat la deschiderea anului școlar la Școala nr. 5 din municipiul Tulcea și la Școala gimnazială din Dorobanțu, alături de inspectorul școlar general Lucica Popișcă și preasfințitului episcop Visarion al Tulcii.

Mesajul transmis de prefectul județului Tulcea la început de an școlar în comuna Dorobanțu:

,,Astăzi este prima zi din noul an şcolar 2018-2019, o zi importantă pentru noi toți, oficialități, cadre didactice, părinți, dar mai ales copii. Pentru că este o zi specială pentru voi! Faptul că suntem prezenţi la acest eveniment demonstrează că acordăm o deosebită atenţie educaţiei şi înţelegem rolul ei în această comună, Dorobanțu.
Administraţia locală, și mă refer aici la Primărie și domnul primar, a investit mult în învăţământ pentru că a dorit să creeze copiilor din Dorobanțu, un mediu adecvat pentru desfăşurarea orelor iar educaţia este iniţierea în viaţa spiritului, pregătirea sufletului uman în căutarea adevărului şi a virtuţii. Vrem să îi ajutăm pe cei mici să ajungă oameni demni, respectuoşi şi capabili să ia hotărâri responsabile.

Mesajul meu pentru dascăli este că administraţia locală a acordat o atenţie deosebită învăţământului şi a fost mereu alături de elevi şi profesori, oferindu-le toate condiţiile necesare. Aceste lucruri au fost făcute în interesul copiilor, de aceea şi dvs. trebuie să contribuiţi la îmbunătăţirea sistemului educaţional. Trebuie să daţi copiilor posibilitatea să îşi dezvolte abilităţile de viaţă şi să îşi consolideze competenţe fundamentale. Datoria dumneavoastra de profesori este să oferiţi copiilor exemple pozitive, să adoptaţi programe speciale pentru a-i determina pe elevi să înveţe cât mai mult şi să înţeleagă care este importanţa şcolii.

Un factor important şi de răspundere al educaţiei este familia. Dumneavoastră părinţii, o conduceţi şi răspundeţi de ea în faţa societăţii şi a vieţii copiilor. Trebuie să asigurăm copiilor noştri un mediu cât mai corespunzător şi favorabil dezvoltării lor. Pentru a-i ajuta cu adevărat pe elevi trebuie să păstraţi în permanenţă o strânsă legătură cu şcoala. Este important să-i mustrăm pe copii atunci când greşesc şi să îi felicităm atunci când merită. Copilul trebuie să înţeleagă că în viaţă, omul trebuie să urmărească un ideal. Datoria noastră părintească este să ne dăm silinţa să formăm din copilul nostru un om şi un caracter.

Dragi copii, vă doresc să începeţi anul şcolar încrezători în forţele voastre şi cu dorinţa de a demonstra că sunteţi capabili să fiţi responsabili. Trebuie să fiţi conştienţi că şcoala este foarte importantă pentru viitorul vostru şi să vă gândiţi că după terminarea anilor de şcoală veţi fi nevoiţi să vă descurcaţi fără ajutorul părinţilor. Trebuie să învăţaţi acum, pentru a avea posibilitatea să vă găsiţi un loc de muncă şi să vă întemeiaţi o familie. Aveţi tot sprijinul meu, în activităţile educative pe care vreţi să le desfăşuraţi.

Aveţi la dispoziţie cadre didactice pregătite, precum şi săli de clasă moderne care asigură confortul necesar pentru desfăşurarea orelor, iar ceea ce trebuie voi să aveţi în vedere este să ascultaţi de domnii profesori şi de părinţi, pentru că ei sunt în măsură să vă ofere o educaţie potrivită.

Vă urez un an şcolar frumos, cu rezultate cât mai bune, mult succes cadrelor didactice şi elevilor în desfăşurarea activităţii şcolare.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*