Efectul ITI Delta Dunării: fondurile europene alocate pentru construcţie şi modernizare agropensiuni s-au epuizat în 5 zile

Imagine din Delta Dunării

Fondurile europene nerambursabile alocate pentru sesiunea din acest an prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru construcție și modernizare agro-pensiuni, alte investiții în activități non-agricole au fost epuizate.

În cadrul sesiunilor de primire a cererilor de finanțare din acest an, pe zona acoperită de mecanismul financiar ITI s-au depus 86 de proiecte în valoare totală nerambursabilă de peste 9 milioane de euro.

Alocarea financiară disponibilă prin sM 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” pentru teritoriul ITI a fost de 1,4 milioane de euro.

Din teritoriul ITI Delta Dunării s-au depus 57 de proiecte cu o valoare de 3.770.000 de euro, procentul alocare/depunere fiind de 269%.

Fondurile alocate în sesiunea 2018 prin sM 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole” pentru zona ITI sunt în valoare de 2,99 milioane de euro. Pe această linie de finanțare, din teritoriul ITI Delta Dunării, s-au depus 29 de proiecte cu o valoare de aproximativ 5,6 milioane de euro, procentul alocare/depunere fiind de aproape 187%.

Au avut acces la acești bani microîntreprinderile şi întreprinderile mici, atât cele existente cât şi cele nou înfiinţate (start-up) care trebuie să-şi desfăşoare activitatea propusă prin proiect în spaţiul rural din teritoriul ITI Delta Dunării.

„Mecanismul financiar ITI Delta Dunării își atinge scopul pentru care a fost creat. Am reușit să animăm și să concentrăm interesul din teritoriul acoperit cu maximum de eficiență. Sunt procente de absorbție care nu mai au nevoie de comentarii iar finalitatea înseamnă investiții care vor aduce dezvoltare locală în comunități din județele Tulcea și Constanța”, a spus președintele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării, Ilie Petre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*