Economia circulară în zona Dunării și a Mării Negre, în conferință SEArica-CRPM

Economia circulară în zona Dunării și a Mării Negre, în conferință SEArica-CRPM. FOTO CJ Tulcea

Consilierul județean Valentin Moldoveanu a reprezentat vineri, 1 aprilie, județul Tulcea, instituția Consiliului Județean, precum și conducerea Comisiei Balcanice și a Mării Negre din cadrul Conferinței Regiunilor Periferice Maritime (CRPM) la evenimentul online desfășurat sub titlul „Punerea în aplicare a Planului de acțiune al UE privind economia circulară în regiunile de coastă și insulare: provocări și oportunități”, organizat de Intergrupul SEArica, cu sprijinul CRPM.

Evenimentul, găzduit și moderat de vicepreședintele SEArica pentru IMM-uri și digitalizare, deputatul european Josianne Cutajar, a constituit prilejul de a face bilanțul implementării concrete a Planului de acțiune privind economia circulară în sectoarele maritime, precum și de a identifica măsuri concrete pentru a ajuta regiunile maritime și de coastă să pună în aplicare acest plan. După evaluarea stadiului în care se află Planul de acțiune al Comisiei Europene, accentul va fi pus pe contribuția Parlamentului European la implementarea acestuia.

În cadrul conferinței, reprezentantul conducerii Consiliului Județean și a Comisiei Balcanice și a Mării Negre a supus atenției celor prezenți considerații vizând problematica economiei circulare și a Planului de acțiune aferent în zona Dunării și a Mării Negre, cu accent și exemplu practic pe inițiativa modernizării portului Tulcea în contextul implementării proiectului cu același nume, parte a Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient.

Planul de acțiune al UE privind economia circulară în regiunile de coastă și insulare a fost adoptat în martie 2020 de către Comisia Europeană și anunță inițiative de-a lungul întregului ciclu de viață al produselor.

Pentru sectoarele maritime, cum ar fi pescuitul și acvacultura, activitățile portuare, construcția/ repararea navelor și turismul de coastă, circularitatea prezintă un potențial uriaș de sustenabilitate. Regiunile de coastă promovează punerea în aplicare a soluțiilor circulare și pot oferi o contribuție importantă cu privire la cele mai bune practici regionale dezvoltate până în prezent și la dificultățile și lacunele întâlnite pe parcurs.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*