E vremea borșului de pește. Amatorii de delicatese deltaice sunt invitați la Festivalul Borșului de Pește de la Jurilovca și Crișan

Delta Dunarii. FOTO Adrian Boioglu

Mai multe evenimente importante promovează Tulcea ca destinație turistică de top, la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie. Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) participă ca partener sau ca invitat la toate cele patru evenimente, pentru a susține activ promovarea turismului în Delta Dunării și în Dobrogea de nord.

Primul eveniment va avea loc începând cu 31 august, la Tulcea, când se va lansa la apă Flotila România Centenar, în cadrul Festivalului Rowmania Fest 2018. Flotila este alcătuită din şase ambarcaţiuni, reprezentând simbolic regiunile istorice ale României. Ajuns la cea de-a opta ediție, evenimentul se va desfășura în perioada 31 august – 2 septembrie, incluzând Bucureștiul și Londra. Flotila va oferi un spectacol grandios pe Faleza Dunării de la Tulcea, vineri, 31 august, începând cu ora 9,00. Ambarcaţiunea Dobrogea va porni de la Mila 23, în marş spre Tulcea, cu un echipaj sub comanda lui Ivan Patzaichin, secondat de Toma Simionov şi Paul Vasiliu, constructorul Flotilei. Același echipaj va intra şi în Competiţia Tamisei, la Londra, pe 8 septembrie. AMDTDD este partener al evenimentului.

Chiar a doua zi după lansarea la ală a Flotilei, Jurilovca ne invită la Festivalul Borșului Lipovenesc, sâmbătă și duminică (1-2 septembrie). Organizatorii s-au pregătit cu 15.000 de porții de borș de pește, din partea casei, dar și un spectacol muzical și focuri de artificii.

Un al treilea eveniment important al acestei perioade este Festivalul Borșului de Pește de la Crișan, care se va desfășura în perioada 7-9 septembrie. AMDTDD este, de asemenea, partener al evenimentului care promovează bucătăria tradițională din Delta Dunării. Turismul culinar este una dintre atracțiile acestei zone a României, atât pentru vizitatorii români, cât și pentru străini.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luna martie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord. Membrii fondatori ai asociației sunt: Societatea Comercială „Complex Delta” S.R.L Tulcea, Societatea Comercială „Europolis” S.A. Tulcea, Societatea Comercială „Holbina – Trei Bibani” S.R.L. Bucureşti, Filiala Judeţeană Tulcea a „Asociaţiei Comunelor din România”, Societatea Comercială „Navlomar Maritime” S.R.L., Domnul Găină Cornel – Complex Cormoran, Domnul Ghinescu Dan – Complex Egreta Hidroturism, Domnul Ţibuleac Cătălin, Asociaţia Eco Delta Dunării formată din: Complex Green Village, Societatea Comercială Green Delta Tour S.R.L., Societatea Comercială Touring Delta S.R.L., Societatea Comercială Ibis S.R.L., Societatea Comercială Descoperă Delta Dunării S.R.L., Societatea Comercială Compania de Turism S.R.L. Ivan Patzaichin, toți fiind reprezentanți ai mediulului privat, operatori economici importanți din județul Tulcea.

De asemenea, în luna august, asociația va primi noi membri, atât din sectorul privat, cât și autorități locale. În acest sens, deja există hotărârea de Consiliu Județean, cât și hotărârile de consilii locale Tulcea și Jurilovca, dar și discuții cu alți potențiali viitori membri ai AMDTDD, atât din sectorul privat, cât și Unități Administrativ-Teritoriale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Oamenii care au schimbat, într-un an, modul în care se face turism în Tulcea și Delta Dunării. Managementul destinației turistice își arată roadele mult-așteptate – Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*