E recomandat să vă legați bine bărcile la mal. ANM anunță Cod Roșu de vânt ce afectează și județul Tulcea

Flota de bărci în incinta Holbina Trei Bibani. FOTO AMDT Delta Dunării

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Roșu de vânt puternic, valabil din noaptea de 23 februarie, ora 22:00 și până pe 24 februarie, ora 18:00.

Zona de nord a Dobrogei – Județul Tulcea, este afectată de Codul Roșu. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80…95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90…100 km/h.

La nivelul ISU Tulcea au fost dispuse primele măsuri pentru intervenție în cazul apariției unor situații de urgență cauzate de vremea nefavorabilă. Sunt verificate și pregătite pentru răspuns toate categoriile de mijloace de intervenție.

ISU Tulcea recomandă tuturor cetățenilor aflați în zonele pentru care sunt anunțate fenomene meteorologice periculoase să urmeze cu strictețe indicațiile autorităților și în situația manifestării vântului puternic să se evite deplasarea în zonele cu copaci, stâlpi de electricitate sau panouri publicitare care ar putea fi doborâte.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Recomandăm cetățenilor din zonele vizate de codul portocaliu să evite deplasările în perioada de intensitate maximă a fenomenelor meteorologice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*