După ploi și inundații, urmează zile de caniculă și disconfort termic în județul Tulcea

Prognoza meteo pentru următoarele zile nu este deloc îmbucurătoare. Temperaturi ridicate pe timpul zilei și ploi cu descărcări electrice la lăsarea serii.

Meteorologii au anunțat pentru perioada de 19 – 20 iunie, că vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a Dobrogei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși, izolat, pragul critic de 80 de unități. Cerul va prezenta înnorări temporare după-amiaza și seara, când, local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi pe alocuri mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 32 de grade, iar cele minime se vor situa între 19 și 24 de grade.

De joi, 20 iunje și până în dimineața de 21 iunie ora 9.00, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a Dobrogei. Cerul va prezenta înnorări temporare după-amiaza și seara când, pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi pe alocuri mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 32 de grade, iar cele minime se vor situa între 20 și 24 de grade.

Pentru vineri, 21 iunie, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a Dobrogei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși, local, pragul critic de 80 de unități. Cerul va prezenta înnorări temporare după-amiaza și seara când, izolat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil grindină. Cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 20 și 24 de grade.

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși, local, pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 20 și 25 de grade.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*