Dublu eveniment expozițional la Centrul de Informare al Cetății Argamum în județul Tulcea

Artistul Adrian Timar a expus la la Centrul de Informare al Cetății Argamum. FOTO CJ Tulcea

La Centrul de Informare al Cetății Argamum, Cap Dolojman s-au deschis expozițiile „Malul Lacului Razelm“ și „În căutarea certitudinii“, realizate de Adrian Timar.

„Vreau să felicit organizatorii acestui eveniment, Institutul de Cercetări Eco Muzeale „Gavrilă Simion“, Primăria Comunei Jurilovca și Filiala Brașov a Uniunii Artiștilor Plastici din Români, pentru inițiativa de a aduce aici, în zona cetății Argamum, într-un loc izolat dar încărcat cu multă istorie, aceste expoziții interesante. De asemenea, îi mulțumesc artistului, domnul Adrian Timar, pentru faptul că ne face onoarea de a expune, din nou, la Tulcea, o parte din viziunea sa asupra Deltei Dunării.

După ce a expus în Ungaria, Franța, SUA, Rusia, Norvegia, Japonia, Olanda, Germania, Polonia, Cehia, Bulgaria, Danemarca, Egipt, Suedia, dar și în multe orașe din România, Adrian Timar a venit, din nou, la Tulcea. Anul trecut, tot la Cap Dolojman, a avut loc Expoziția de grafică, pictură, fotografie instant și aparatură Polaroid – „Între Periboina și Parcheș, la o altă privire asupra Deltei“.

Anul acesta este vorba de două expoziţii. Prima, expoziția de desene în tehnica laviului „Malul Lacului Razelm“, după cum însuși autorul o spune, sugerează liniştea şi măreţia depărtării, singularitatea marginii, iar a doua este o instalaţie cu panouri ce reprezintă flamuri, litere din codul marinăresc de comunicare. De ambele expoziții ne putem bucura până în luna septembrie.

Vă felicit pentru ideea inedită și vă invit să perseverați în a promova frumusețea Deltei Dunării, această bijuterie naturală pe care o are țara noastră“, a declarat vicepreședintele CJ Tulcea, Petre Badea, prezent la eveniment.

„Pustietatea de la Cap Dolojman mie mi s-a părut foarte marcată de prezența umană, chiar dacă vedem doar șerpi, scaieți sau pelicani. Emoția puternică dată de grafiile găsite ca amprente pe amfore, pe monede, pe structura orașului Orgame m-a făcut să gândesc ca o telenovelă aceste expoziții. Pentru că marea este a grecilor și prin mare ei și-au trăit cultura, am ajuns la aceste flamuri marinărești de comunicare, steagurile, și prin acestea, poate într-un mod romantic, poetic, încercăm să comunicăm cu navigatorii greci, peste mare, de pe promontoriul Cap Dolojman, să-i avertizăm că Portița s-a închis, că sunt probleme de navigație. Acesta ar fi motivul comunicării reprezentat de aceste flamuri marinărești“, a declarat Adrian Timar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*