Drapelul de Luptă al Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, decorat cu „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării”

Flotila Fluvială primește aprecierea Statului Major al Apărării. FOTO SMFN

Drapelul de Luptă al Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” a fost decorat miercuri, 21 octombrie, cu „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării”, în cadrul unei festivități care a avut loc în Portul Militar Brăila, la care au participat locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Vasile Toader, comandantul Componentei Operaționale Navale și locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cristian Lișman și comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Ion Condur.

„Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării”. FOTO SMFN

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, (SMFN), leagănul Marinei Militare Române, Flotila Fluvială este astăzi păstrătoarea tradițiilor marinărești glorioase, înfăptuite prin jertfa eroilor marinari. Forțele navale fluviale ale României își au originea în flotilele Munteniei și Moldovei, care asigurau libertatea de navigație pe Dunăre, pentru navele Principatelor Române.

Astăzi, forțele fluviale ale României sunt concentrate în orașele Brăila, Tulcea și Babadag și au la dispoziție peste 30 de nave de luptă și de sprijin logistic, precum și structuri de infanterie marină, pentru a îndeplini misiuni de descurajare a acțiunilor ilegale pe fluviu și în Delta Dunării, misiuni de supraveghere a comunicațiilor fluviale și de interzicere a traficului ilicit de mărfuri periculoase în zona de responsabilitate, dar și de intervenție în sprijinul autorităților naționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*