Două persoane, salvate de polițiștii de frontieră tulceni de pe o barcă ce plutea în derivă pe lacul Razelm

Doi cetăţeni români salvați de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră tulceni au intervenit în sprijinul a două persoane, un bărbat și o femei, aflate într-o barcă ce plutea în derivă pe lacul Razelm.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea au demarat luni, 14 iunie, o acțiune de salvare în urma unei sesizări a Inspectoratului Situațiilor de Urgență Tulcea, care a primit un apel telefonic prin serviciul de urgență 112 de la doi cetățeni români aflați în derivă pe lacul Razelm. Se pare că cei doi, un bărbat și o femeie, plecaseră din Dunavățu de Jos cu o ambarcațiune, proprietate personală, cu destinația Canal Musura.

„Astfel, polițiștii de frontieră au executat o misiune salvare de vieți omenești la ieșirea din canalul Dunavățu. În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au identificat o ambarcațiune în derivă, cu motorul avariat, în care se aflau doi cetățeni români aflați la bord”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Doi cetăţeni români salvați de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO Garda de Coastă

Deoarece ambarcațiunea lovise stăvilarele din piatră din canal, cei doi nu mai puteau ajunge la mal, iar prognoza meteo anunța furtuni și ploi torențiale, existând riscul de valuri înalte și să fie răsturnați. Acțiunea s-a încheiat cu succes, iar polițiștii de frontieră au adus în siguranță la mal ambarcațiunea și cele două persoane aflate la bord.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*