Două drumuri naționale din Tulcea au fost blocate de viituri

Cod Portocaliu. FOTO ANM
Cod Portocaliu. FOTO ANM

În urma fenomenelor meteo prognozate până la această oră, două drumuri naționale de pe raza județului Tulcea au fost blocate de viituri.

Astfel, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, DN 22A este blocat temporar de viitură între localitățile Nalbant și Cataloi, iar DN 22D, în interiorul localității Ciucurova. În acest caz traficul rutier este blocat temporar pentru autovehiculele mici.

Totodată, în urma ploilor torențiale, un beci a fost inundat la o casa din Ciucurova. Aici intervin pompierii serviciului voluntar din localitate.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu nowcasting ce a vizat localitățile Topolog, Somova, Frecăței, Mihail Kogălniceanu, Casimcea, Slava Cercheză, Nalbant, Mihai Bravu, Izvoarele, Stejaru, Ciucurova, Beidaud, Horia, Valea Teilor. Avertizarea este valabilă până la ora 15.00 și prevede averse torențiale ce vor depăși 35 l/mp, frecvente descărcări electrice,  grindină și vijelie.

De asemenea, o altă avertizare cod portocaliu nowcasting vizează localitatea Casimcea, până la ora 15.30. Sunt prognozate averse torențiale ce vor depăși 35-45 l/mp, frecvente descărcări electrice,  grindină de medii dimensiuni și vijelie.

Populația județului a fost înștiințată prin intermediul sistemului RO-ALERT referitor la modul de protecție în cazul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*