Dosar penal pentru un elev care, vrând să facă o glumă la școală, a luat telefonul mobil al unui coleg

Jandarmii tulceni au fost solicitați să intervină miercuri, 09 noiembrie, la o unitate de învățământ din Tulcea, cu privire la furtul unui telefon mobil.

Jandarmii s-au deplasat imediat la fața locului, au luat legătura cu diriginta clasei unde s-a petrecut fapta, aceasta declarând că în timpul orei de curs, o elevă a observat că nu mai are telefonul mobil asupra sa.

Fiind întrebată despre cele întâmplate, eleva în cauză, în vârstă de 17 ani, a declarat că avea un telefon mobil asupra ei, însă îi aparținea tatălui ei și pentru că nu cunoștea codul de acces al telefonului, a apelat la un coleg să o ajute să deblocheze telefonul. Elevul nu a reușit să deblocheze telefonul și a cerut ajutorul altui coleg din clasă. Acesta din urmă i-a spus fetei că nu a reușit nici el să deblocheze telefonul, însă nu-l mai are asupra lui pentru că l-a pus pe o anumită bancă. Când eleva a realizat că telefonul nu este de găsit, a comunicat dirigentei.

Jandarmii au procedat la efectuarea verificărilor, telefonul fiind găsit pe un perete despărțitor dintr-o baie. După ce au fost vizionate și imaginile video surprinse de camerele de supraveghere, s-a observat cum, imediat după terminarea orei de curs, un singur elev a părăsit sala, deplasându-se exact în baia unde a fost găsit și telefonul.

Ulterior, elevul a fost identificat, acesta declarând că a vrut să facă o glumă, însă când a aflat că a fost solicitat un echipaj de jandarmerie, s-a speriat și a ascuns telefonul pe acel perete despărțitor în baie pentru a nu fi descoperit.

Eleva și-a recuperat telefonul mobil, iar jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate de organele competente.

Jandarmeria Tulcea recomandă cetățenilor să acorde o mai mare atenție asupra bunurilor personale și să solicite sprijinul forțelor de ordine în astfel de situații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*