Doi turiști din județul Covasna, rătăciți în Delta Dunării, găsiți de pompierii tulceni

Doi turiști din județul Covasna, rătăciți în Delta Dunării, găsite de pompierii tulceni. FOTO cu rol ilustrativ

Pompierii tulceni au intervenit în cursul serii de vineri. 02 decembrie, în ajutorul a doi bărbați, turiști sosiți din județul Covasna, care se rătăcise în zona localității Maliuc din Delta Dunării.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, vineri seară, în jurul orei 18.45, dispeceratul ISU Tulcea era anunțat de către un bărbat că s-a rătăcit împreună cu o altă persoană, în zona localității Maliuc, și, din cauza întunericului, nu s-au mai putut orienta pentru a se întoarce la locația unde erau cazați.

Un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan a plecat către zona indicată de apelant cu o ambarcațiune SMURD, iar concomitent a fost solicitat și sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Maliuc pentru a sprijini misiunea de căutare, fiind astfel acoperită o zonă mai mare.

„După aproximativ două ore de la primirea apelului, cele două persoane au fost găsite într-o zona greu accesibilă pentru ambarcațiuni, fiind izolați pe un teren cu stuf și sălcii. Din fericire cei doi bărbați nu au suferit vătămări”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

După evaluarea stării de sănătate, cei doi bărbați, cu vârste de 45 de ani, respectiv 65 de ani, au fost transportați în siguranță înapoi la locul de cazare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*