Doi copii au suferit arsuri după ce casa în care locuiau în localitatea Peceneaga a luat foc

Pompierii au reușit să stingă incendiul după o oră și jumătate. FOTO ISU Delta Tulcea

O casă satul Peceneaga a luat foc în noaptea de 5 spre 6 august, iar adulții s-au autoevacuat, în urmă rămânând însă doi copii. Un vecin și-a riscat viața și a intrat în flăcări și i-a scos pe micuți afară și i-a predat echipajelor medicale. 

Salvatorii Secției de pompieri Măcin a ISU Delta Tulcea au fost solicitați în jurul orei 2.50 să intervină în localitatea Peceneaga pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o casă.

Primii la locul intervenției au fost membrii SVSU Peceneaga cu 1 autospecială de stingere cu apă.

Din casă au fost scoși de către un vecin, 2 copii de 2 și 5 ani, care au fost transportați la spital de ambulanța SAJ. Copilul de 5 ani a suferit arsuri de gradul II la nivelul gâtului și de gradul I la nivelul membrului superior stâng. Ambii copii erau intoxicați cu monoxid de carbon.

Când au ajuns pompierii ISU la locul solicitării cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 SMURD și 14 subofițeri, incendiul se manifesta la o anexă (bucătăria) și la nivelul acoperișului și tavanului casei.

După aproximativ o oră și jumătate, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Pompierii au stabilit că incendiul a pornit cel mai probabil de la un scurtcircuit electric la frigider.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*