Dobrogea, Poarta României spre Oceanul Planetar, sărbătorită, duminică, de marinarii militari

Ziua Dobrogei, marcată de Forțele Navale Române printr-o serie de evenimente. FOTO SMFN

Ziua Dobrogei se sărbătorește, în fiecare an, la data de 14 noiembrie, pentru a consemna restabilirea, în anul 1878, a autorității statului român asupra acestei provincii istorice românești.

Revenirea Dobrogei la Patria-Mamă, în urma Războiului de Independență din anii 1877-1878, poate fi considerată ca fiind cel de-al doilea element principal al procesului de coagulare a unității de stat a românilor după Unirea Principatelor, din anul 1859. Totodată, prin cei 245 de kilometri de țărm românesc la Marea Neagră, Dobrogea asigură țării noastre ieșirea la Oceanul Planetar, iar cei 15.570 de kilometri pătrați ai teritoriului dobrogean românesc și suprafața de aproximativ 30.000 de kilometri pătrați din proximitatea litoralului României de la Marea Neagră sunt în aria de responsabilitate a Forțelor Navale Române.

Forțele Navale Române vor marca Ziua Dobrogei printr-o serie de evenimente, care vor avea loc la Tulcea și la Constanța. În garnizoana Tulcea, militarii vor participa duminică, 14 noiembrie, începând cu ora 12.00, la o ceremonie militară organizată la Monumentul Independenței și vor depune coroane de flori în cinstea eroilor martiri care s-au jertfit pentru reîntregirea țării.

La Constanța, marinarii militari vor depune coroane de flori la Monumentul Independenței din parcul de la Casa de Cultură, în cadrul unei ceremonii, care va avea loc duminică, 14 noiembrie, începând cu ora 12.00, iar elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” vor face o incursiune în istoria Dobrogei, fiind ghidați de prof. dr. Adrian Ilie, director adjunct al colegiului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*