Doar 12 primării tulcene au aplicat pentru programul prin care oferă Internet gratuit localnicilor și turiștilor. Municipiul Tulcea nu vrea bani europeni?

Primăriile pot oferi internet gratuit accesând fonduri europene

Programul WiFi4EU este unul care vrea să aducă Internetul în orice colț al Europei. Comisia Europeană a alocat un buget de 120 milioane de Euro în acest sens, iar Primăriile din țara noastră au fost deja anunțate că pot să depună proiectele de finanțare.

Scopul final este ca fiecare sat sau oraș să beneficieze de acces gratuit la Internet până în anul 2020. Comisia Europeană acoperă costul echipamentelor și al instalării acestora, dar beneficiarii se obligă să plătească pentru abonamentul lunar de Internet pentru cel puțin 3 ani.

Așa se face că mai toate orașele mari din Județul Constanța sau alte zone au aplicat deja pentru acest program. La momentul publicării acestui articol, Primăria Tulcea, însă, nu apare în lista oficială a localităților interesate de finanțare.

Pe lista oficială a programului WiFi4EU se află 12 localități din județul Tulcea. Primarii acestor unități administrative demonstrează în acest fel că sunt interesați de progresul locuitorilor, dar și de confortul turiștilor care îi vizitează.

Așadar, în Cerna, Chilia Veche, Greci, Horia, Jijila, Jurilovca, Luncavița, Nalbant, Isaccea, Ostrov, Sarichioi și Văcăreni vom vedea în următorii ani o rețea de hotspot-uri care oferă Internet gratuit.

WiFi4EU în județul Tulcea
WiFi4EU în județul Tulcea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*