Divizionul 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu“ a împlinit la 60 de ani

Divizionul 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu“. FOTO Consiliul Județean Tulcea

Vineri, 8 februarie, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la festivitatea organizată în Garnizoana Tulcea, dedicată sărbătoririi a 60 de ani de la înființarea Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu“.

La evenimentul la care a fost prezent și contraamiralul de flotilă Cornel Rogozan, din partea conducerii Statului Major al Forțelor Navale, importanța momentului a fost subliniată de către comandor Constantin Grosu, comandantul Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu“:

“60 de ani înseamnă o viață de om. Pentru o unitate militară, 60 de ani înseamnă viața a mai multor generații de militari. Existența acestui Divizion a însemnat foarte multă muncă: zile întregi de ieșiri pe fluviu, activități pe vreme bună sau mai puțin bună. Aș vrea să mulțumesc comenzii Statului Major al Forțelor Navale pentru sprijinul acordat pentru ca noi, cei din unitate, să ne putem desfășura activitatea în condiții cât mai bune. Vreau să mulțumesc și celor care au făcut parte din unitate și care ne-au predat-o și vreau să-i asigur că  noi vom continua să ținem steagul sus, să facem din această unitate una de elită a Forțelor Navale”.

“Pentru activitatea dumneavoastră, noi, cei din administrația locală, în numele cetățenilor acestui județ, ne exprimăm respectul pentru toți militarii români. Datorită dumneavoastră, celor din Armata Română, respectiv Forțele Navale Române, privim în urmă cu recunoştinţă şi spre viitor cu speranţă, ştiind că sunteți şi acum garantul integrităţii noastre naţionale.  Mulțumesc domnului comandor Constantin Grosu pentru invitația de a participa la acest eveniment și urez „La mulți ani!“ Divizionului 88 Vedete Fluviale“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

După ceremonialul militar și religios, comandorul Constantin Grosu a înmânat plachete aniversare și diplome de excelență oficialităților locale și foștilor comandanți ai unității.

La data de 20 septembrie 1957 s-a înființat, la Giurgiu, primul grup de vedete dragoare în cadrul Divizionului 519 Dragoare Fluviale. Doi ani mai târziu, pe 1 februarie 1959, unitatea îşi schimbă denumirea în Divizionul 88 Vedete Dragoare. La data de 28 martie 1960, Divizionul 88 Vedete Dragoare este dislocat la Sulina, până în luna iunie 1960, când unitatea se mută de la Sulina la Tulcea.

Pe 1 martie 2005, denumirea unităţii a fost schimbată în Divizionul 88 Vedete Fluviale, acesta fiind alcătuit din două secţii, dislocate în garnizoanele Brăila şi Tulcea. În prezent, Divizionul 88 Vedete Fluviale este subordonat Comandamentului Flotilei Fluviale, având în responsabilitate sectorul fluvial cuprins între Călăraşi şi gurile Dunării.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*