Direcția Silvică Tulcea caută culegători de floare de tei

Floare de tei. FOTO Direcția Silvică Tulcea

Recoltarea plantelor medicinale din păduri reprezintă o activitate tradițională a Direcției Silvice Tulcea. An de an se recolteqză cantității mportante de floare de tei pucios (Tilia cordata Mill) sau tei argintiu (Tilia tomentosa Moench).

Sfârșitul lunii iunie reprezintă perioada optimă pentru recoltarea florii de tei argintiu.

Recoltarea plantelor medicinale se face cu muncitori zilieri, în conformitate cu Legea 52/2011 actualizată. Pentru un kilogram de floare de tei în stare verde prelucrată, ocoalele silvice plătesc suma netă de 7,40 lei/kg, din care 2,41 lei/kg se rețin la sursă pentru taxe către stat și diferența de 4,99 lei se plătește muncitorului în mână.

“Dacă dorești să realizezi această activitate tradițională alături de personalul silvic, poți lua legătura cu pădurarul din zonă. Reține că activitatea este integral plătită de către ocoale și nu sunt permise compensări ale muncii prestate cu lemne, produse ale pădurii, etc. Trebuie doar ca, înainte de începerea lucrului, să fii atent instruit cu privire la regulile de recoltare și de asemenea cu măsurile de securitate și sănătate în muncă”, au transmis reprezentanții Direcției Silvice.

Nordul Dobrogei deține cel mai mare areal de tei din sud – estul Europei și, alături de stupărit, recoltarea florii de tei reprezintă o activitate tradițională care se realizează cu localnici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*