Din cauza datoriilor clienților săi, Energoterm S.A. Tulcea nu va putea furniza căldură în sezonul rece

Căldura din apartamente. FOTO Cătălin SCHIPOR

Veștile proaste de le Energoterm S.A. continuă. După ce a anunțaț că oprește furnizarea apei calde în municipiul Tulcea, acum își înștiințează clienții că la iarnă este posibil să nu aibă căldură.

La sfârșitul lunii iunie, S.C. Energoterm S.A. avea de recuperat de la clienți, pentru serviciul de încălzire și apă caldă, suma de 10.986.191,80 lei, din care:

  • Asociații de proprietari – 6.169.584,47 lei
  • Contracte/convenții individuale populație – 3.926.351,80 lei
  • Agenți economici – 843.473,09 lei
  • Instituții – 46.782,44 lei

În aceste condiții, și societatea a rămas în urmă cu plata facturilor către marii furnizori – gaz natural, apă, energie electrica. De curând, furnizorii de gaz natural – Premier Energy și apă – Aquaserv SA, a înștiințat Energoterm S.A. cu privire la sistarea serviciilor din cauza datoriilor, ceea ce atrage după sine oprirea automată a furnizării apei calde.

„Vă somăm să achitați de urgență sumele datorate pentru pentru serviciile prestate. În caz contrar, la data de 31 iulie se va opri furnizarea apei calde ca urmare a sistării alimentării cu gaz natural. Dacă nu se vor achita integral datoriile la 31 iulie, furnizorul de gaz va înceta relațiile contractuale cu S.C. Energoterm S.A., ceea ce va însemna că societatea nu va putea începe furnizarea căldurii în sezonul de termoficare 2019 – 2020“, au transmis reprezentanții Energoterm S.A.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Gigacaloria tulceană naște zâzanie între viceprimarul Andaluzia Luca și primarul Constantin Hogea, iar nemulțumirea tulcenilor crește | Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*