DGASPC Tulcea recrutează persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști

Centrul municipiului Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Centrul municipiului Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Direcția Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului Tulcea, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi adopție în proiectul Team-up progres de calitatea îngrijirii alternative a copiilor, POCU, a deschis pentru luna februarie, campania de recrutare a persoanelor care doresc să devină asistent maternal profesionist.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul sau creșterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primește în plasament.

Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist numai persoanele sau ambii soți, care îndeplinesc următoarele condiții:

a) au peste 18 ani;
b) prin comportamentul lor în societate, starea sănătății şi profilul lor psihologic, prezintă garanții pentru îndeplinirea corectă a obligațiilor care revin unui părinte, referitoare la creșterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi;
c) au în folosința o locuință care acoperă necesitățile de preparare a hranei, igienă, educație şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiți în plasament.

Solicitanții vor depune la sediul Serviciului Management de Caz pentru Copil, Monitorizare Servicii Sociale (Tulcea, str. Alunișului, nr. 15, et.1/clădirea Centrului Maternal Tulcea, tel. 0757999901 sau 0759035425), următoarele documente:

  • cerere de evaluare a capacității de a deveni A.M.P (formular tipizat care se completează la sediul serviciului)
  • Curriculum Vitae (formular tipizat care se completează la sediul serviciului)
  • copii de pe actele de stare civilă şi de pe actele de studii ale solicitantului;
  • adeverințe medicale de la medicul de familie, care să prezinte o evaluare completă a stării de sănătate a solicitantului si a persoanelor care locuiesc cu solicitantul;
  • certificate de cazier judiciar ale solicitantului si ale persoanelor cu care acesta locuieşte;
  • un document care să ateste dreptul de folosinţă al solicitantului asupra locuinţei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*