Dezbatere pe tema schimbărilor climatice în sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea

Dezbatere pe tema schimbărilor climatice în sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea. FOTO: CJ Tulcea

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat marți, 22 noiembrie, la ședința Colegiului Prefectural în cadrul căreia a fost dezbătut impactul schimbărilor climatice pe termen mediu și lung. De asemenea, cu această ocazie a fost prezentat proiectul NEVERMORE, implementat de Instituția Prefectului – Județul Tulcea, cu sprijin financiar asigurat prin programul Orizont Europa.

În completare, specialiștii Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunării au prezentat o serie de analize globale, respectiv locale referitoare la riscurile asociate modificărilor climatice și au adus în prim plan soluțiile identificate de cercetători.

În cadrul ședinței organizate la sala Mihail Kogălniceanu a județului Tulcea, atât prefectul Alexandru Dan Munteanu, cât și administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, au vorbit despre importanța anticipării problemelor inerente schimbărilor climatice.

„Apreciez tema aleasă de Colegiul prefectural de astăzi, schimbările climatice, este una ofertantă si destul de intrigantă. E un subiect pe care îl trăim zilnic, îl respirăm, îl simțim pe propria piele. Noi, cei care suntem trecuți de 40 de ani, ne amintim că înainte nu existau zile de Crăciun în care să stăm la terasă, în tricou, așa cum se întâmplă în ultimii ani, nu concepeam sărbătoare de iarnă fără zăpadă. Lupta împotriva schimbărilor climatice este un subiect ce intrigă cât mai multe lume, chiar și pe cei care înainte nu erau interesați deloc. În acest sens, pot să vă spun că înainte de pandemie am participat la un mare seminar organizat de China, prezidat chiar de președintele Xi Jinping, exact pe această problemă, a schimbărilor climatice, China fiind una dintre țările care nu au ratificat Protocolul de la Kyoto din 1997, alături de SUA, ambele alegând calea industrializării și a dezvoltării accelerate în detrimentul protecției mediului. Iar rezultatele acțiunii sau inacțiunii lor se fac simțite astăzi. Faptul că a venit pandemia, iar după pandemie, imediat războiul nu trebuie să elimine de pe agenda publică acest interes comun și nici să ne împiedice să avem grijă în continuare de planeta noastră, pentru că noi am preluat-o de la înaintași și trebuie să o lăsăm intactă copiilor noștri“, a transmis Dumitru Mergeani.

Ședința s-a încheiat cu o sesiune de premiere a personalităților care au avut un aport la asigurarea identității durabile a județului Tulcea: Mihai Baciu, Eugen Petrescu și Mircea Bezergheanu, trei iubitori ai naturii care au promovat frumusețile din spațiul nord-dobrogean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*