Deținătorii de câini din Tulcea, în atenția polițiștilor: au rezultat amenzi în sumă de 4.500 de lei

Câine cu potențial agresiv. FOTO Pixabay/Senbonzakura

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Tulcea au acționat, în perioada 8 – 9 februarie, în vederea informării cetățenilor cu privire la obligațiile proprietarilor de animale de companie, respectiv identificarea prin microcipare, sterilizarea, dar și obligațiile deținătorilor de câini periculoși. Obiectivul principal al activităților a fost cel de conștientizare a cetățenilor cu privire la importanța respectării legislației în domeniu.

Potrivit OUG 155/2001, proprietarii sau deținătorii de câini din rase comune sau metiși au obligația sterilizării acestora. Nerespectarea acestei prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei. De asemenea, proprietarii sau deținătorii de câini au obligația identificării acestora prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, abandonarea sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului, se sancționează cu amendă dea 3.000 la 12.000 de lei. Abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost și tratament medical.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, conform OUG 55/2002, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, în valoare totala de 4.500 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*