Detaliile șocante ale accidentului naval de pe Dunăre

Autoritățile continuă căutările persoanei dispărute în urma accidentului naval. FOTO ISU Delta Tulcea

Autoritățile au reluat căutările femeii dispărute în accidentul de pe Dunăre de joi seară. Aceasta era vecină cu cel care conducea ambarcațiunea și plecaseră împreună din Tulcea către Letea. O a patra persoană s-a răzgândit în ultima clipă să urce pe barcă și a plecat cu o cursă comercială spre casă. 

Potrivit consătenilor victimelor, bărbatul care conducea ambarcațiunea se întorcea de la dializă, având o afecțiune renală gravă. Era împreună cu sora sa și încărcaseră pe barcă mai multe bagaje, inclusiv mobilă. Înainte de a pleca din Tulcea s-au întâlnit cu două vecine și s-au oferit să le ia cu ei. Una – cea dispărută a urcat, cealaltă a refuzat când a văzut cât de aglomerată este șalupa.

În jurul orei 19.30, la mila 8 când sa intre pe Dunărea, ambarcațiunea s-a lovit de un obstacol și a intrat în rotație, iar cei trei ocupanți au căzut în apă, fiind loviți de elice. Se pare că persoana dispărută a fost ținută d emână o perioadă de către sora conducătorului ambarcațiunii, dar din cauza curenților a scăpat-o.

Potrivit unor surse neoficiale din cadrul anchetatorilor, pe barca implicată în accident ar fi fost găsite urme de vopsea de geamandura, semn ca probabil o fi lovit geamandură.

Cei doi răniți nu au rămas internați la Spitalul Județean Tulcea, refuzând internarea după efectuarea CT-ului care nu a scos la iveală leziuni grave.

Cazul este anchetat de către ANR și Poliția Transporturi, fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*