„Descoperă Tulcea prin ochii copiilor”, un concurs cu premii destinat celor mai tineri cetățeni ai județului

Cetatea de la Enisala, cel mai vizitat obiectiv turistic al județului Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Consiliul Județean Tulcea organizează concursul cu premii „Descoperă Tulcea prin ochii copiilor”, destinat celor mai tineri cetățeni ai județului și care urmărește ilustrarea celor mai importante puncte de atracție ale județului Tulcea.

Astfel, participanții vor fi invitați să realizeze desene sau picturi care să prezinte locuri și obiective cu valoare istorică, culturală, naturală din județul Tulcea. Cele mai frumoase lucrări vor fi reunite într-un album, „Descoperă Tulcea prin ochii copiilor”, care va fi promovat în format electronic. Albumul va fi lansat în luna mai a acestui an, în perspectiva deschiderii sezonului estival, eveniment mult așteptat de public în contextul pandemic, constituind un mijloc oportun de promovare a destinațiilor turistice de la nivelul județului Tulcea.

La concurs pot participa elevii unităților de învățământ din județul Tulcea, din ciclurile primar, gimnazial și liceal. Lucrările înscrise în concurs (exclusiv desene sau picturi, realizate pe coală de desen format A3) vor fi originale, realizate în perioada desfășurării concursului și rezultatul unui efort individual. Fiecare participant va putea înscrie în concurs o singură lucrare. Toate lucrările vor fi însoțite (obligatoriu) de o scurta descriere a lucrării (maxim două fraze), numele și datele de contact ale concurentului (număr de telefon și adresă de e-mail), vârsta, iar pentru concurenții minori – numele unuia dintre părinți/tutore și datele de contact (număr de telefon și adresă de e-mail) ale unuia dintre părinți/tutore.

Obiective care pot constitui temă a lucrărilor: Colnicul Hora cu Monumentul Independenței din Municipiul Tulcea, Cetatea Aegyssus, Muzeul de Artă, Casa Avramide, Acvariul, Cetatea Medievală Enisala, Casa Memorială „Panait Cerna”, Gospodăria Țărănească de la Enisala, Bazilica de la Niculițel, Mănăstirile Celic Dere, Cocoș, Saon, Schitul Stipoc, Sinagoga din municipiul Tulcea, Geamia Azzizzie Tulcea, Geamia Gazi-Ali Pașa din Babadag, Casa Panaghia din Babadag, Mausoleul lui Sari Saltuk Baba Dede din Babadag, Farul din Sulina, Cimitirul internațional din Sulina, clădirea Comisiei Europene a Dunării din Sulina, peisaje din Delta Dunării sau Munții Măcinului etc.

Evenimente care pot constitui temă a lucrărilor sunt obiceiuri tradiționale de iarnă/primăvară, evenimente specifice minorităților etnice ce trăiesc în județul Tulcea, festivaluri și concursuri județene. Elemente care pot constitui teme ale lucrărilor: costumul tradițional (românesc sau al etniilor conlocuitoare), bucătăria tradițională, flora sau fauna județului.

„Aceste sugestii nu au caracter obligatoriu dar, în situația în care concurentul are o propunere ce excede variantele organizatorului, va trebui să furnizeze, în afara lucrării, fotografii și informații despre obiectivul, evenimentul sau elementul propus”. Au precizat reprezentanții Consiliului Județean Tulcea.

Vor fi acordate premii de creativitate, dar și premii speciale pentru lucrări care se vor distinge prin originalitate. Pe data de 6 mai vor fi anunțați câștigătorii, festivitatea de premiere urmând a avea loc la o dată ulterioară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*