Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Casian” din Tulcea

PS Visarion a participat la deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic. FOTO arhiva

La Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Casian” din Tulcea a avut loc miercuri, 15 septembrie, festivitatea de deschidere a noului an școlar 2021 – 2022.

Manifestarea a debutat la ora 12.00 în prezența Preasfințitului Părinte Visarion, a preoților consilieri de la Centrul Eparhial, a cadrelor didactice și a elevilor liceului, alături aflându-se și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Tulcea.

Preasfinția Sa a oficiat slujba de Te Deum, prin care s-a rugat lui Dumnezeu ca să lumineze mințile și inimile elevilor pentru a pricepe învățăturile cele bune și folositoare, după care a adresat un cuvânt arhieresc prin care a îndemnat elevii seminariști să-și cultive și să-și hrănească sufletele cu știința de carte, cu rugăciunea și cu slujbele Bisericii, și să cultive în propria viață și în societate valorile fundamentale ale neamului nostru românesc.

La final, Preasfinția Sa a binecuvântat prin stropire cu apă sfințită clasele și pe elevii seminariști.

Cu deschiderea noului an școlar 2021-2022, Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea se apropie de aniversarea împlinirii celor 30 de ani de existență și slujire a Bisericii și Școlii românești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*