Deputatul Mirela Furtună: „PSD susține firmele românești și românii”

Deputatul PSD de Tulcea, Mirela Furtună. FOTO Facebook Mirela Furtună

Deputatul PSD de Tulcea, Mirela Furtună, este de părere că pandemia COVID-19 a fost resimțită puternic de firmele mici și mijlocii românești, iar acest lucru are repercusiuni și asupra componentei sociale.

Ea a precizat joi, 3 februarie, într-o declarație de presă, că mulți angajați din România riscă să rămână fără locuri de muncă sau cu venituri mult reduse, într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, iar PSD și-a asumat să promoveze diferite scheme de ajutor pentru IMM-urile românești.

„Programele de sprijin anunțate public au intrat în faza de elaborare a actelor normative necesare. Domnul Adrian Câciu, ministrul PSD al Finanțelor, s-a întâlnit cu reprezentanții Fondurilor de Garantare pentru a discuta și conveni conținutul actelor normative necesare”, a precizat Mirela Furtună.

Potrivit deputatului PSD, pachetul de stimulare economică a IMM-urilor românești cuprinde următoarele măsuri:

  1. Programul IMM Prod, prin care acordăm garanții guvernamentale de până 100 la sută companiilor, prin FNGCIMM, FGCR, pentru credite destinate creșterii capacității de producție, reconversiei de la intermediere la producție sau finanțării investițiilor.
  2. Programul Rural INVEST, prin care acordăm garanții guvernamentale de până la 100 la sută, prin FNGCIMM, FRC și FGCR, pentru creditele luate de companii care își localizează producția în mediul rural și urbanul-mic. Este cunoscut faptul că în mediul rural și în urbanul-mic sunt foarte puține oportunități de angajare și există o necesitate stringentă de a susține crearea de locuri de muncă și creșterea nivelului de trai al românilor care locuiesc în acele zone.
  3. Programul Garant Construct, prin care acordăm garanții guvernamentale companiilor din construcții, prin sistemul bancar, FNGCIMM și FRC, pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor.
  4. Distinct, există și pachetul de stimulare economică ”Innovation”. Schema de ajutor de stat „Innovation” asigură:
  • Deducerea a până la 80 la sută din costurile necesare pentru invenții, inclusiv acoperirea cheltuielilor cu înregistrarea și protejarea invențiilor cu obligația implementării efective în România.
  • Granturi pentru digitalizare și comerț online (pentru IMM).
  • Granturi între 50.000 și 200.000 € pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 1milion de euro, pentru software certificat de e-commerce și de administrare a unei firme (de tip ERP).

„Pe lângă impactul economic foarte important al acestor măsuri, care vor crește competitivitatea IMM-urilor românești, avem în vedere și creșterea nivelului de trai al românilor. Principalul scop al PSD este protejarea românilor”, a mai spus Mirela Furtună în documentul citat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Sarut mana,
    Realitatea economica in care se afla capitalul romanesc este conform celor descrise de Florin Catzu – aliatul dumneavoastra de Guvernare, ca sa-l citez ..era descrisa ca ca fiind una exceptionala, inchie citatul inainte de dezbatarea bugetului de stat din anul 2022.iar eu ca un cetatean onest il cred pe fostul prim ministru PNL si actual dedicident aflat in functia numarul doi din statul roman in ordine ierarhica bine -inteles. Cum adica eu un biet platitor de taze si impozite in Romanie sa nu-l cred chiar pe protejatul Florin Catzu pentru care chiar presedintele nostru Klaus l a promovat in fruntea PNL -, zau este absurd.
    Si ca sa va argumentez, acum aproximativ doi ani de zile, prim ministrul de atunci FLORIN CATZU si VIRGIL POPESCU fost si actual ministru al energiei, ne asigurau ca acea liberalizare a pietei energiei din Romania va avea ca directa consecinta miscorarea preturilor la facturile platite de poporul roman. Si iarasi am avut incredere in cuvantul si promisiunea data de liderul PNL si mai ales ca iarasi, domnul presedinte KWJ l a aprobat tacit prin superba sau mod de comunicare cu poporul.
    Si ca sa nu uit, sunt curios de ce ar mai trebui sa avem capital privat autohton pe care dumneavoastra pretindeti ca partidul dumneavoastra si poate ca si dumneavoastra sustineti ca -l sustineti si protejati, cand chiar colegii din PNL cu acordul iarasi al domnului presedinte Klaus Werner Johannis se opun in mod direct, aproape visceral la ideea numai a discutiei legate de impozitarea capitalului strain, si aici inchei citatul.
    Cum adica dumneavoastra domana deputat Mirela Furtuna sunteti la Guvernare si PSD -sustine capitalul autohton – romanesc, dar in acleasi timp ANAF -ul tot il va executa si haitui in aceasta democratie, in timp ce firmele cu actionariat strain sunt protejate chiar de colegii dumneavoastra din PNl si excluse de la orice masura de impozitare pentru banii facuti aici in statul numit Romania, deci ce avantaje vor avea romanii in propia lor tara !?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*