Depistați de jandarmi când pescuiau cu plase monofilament

Plase monofilament. FOTO Jandarmeria Tulcea

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au acţionat în acest sfârșit de săptămână în cadrul unor acțiuni cu privire la braconajul piscicol, sesizându-se din oficiu în cazul a doi bărbați care desfășurau activități ilegale privind pescuitul.

Potrivit Jandarmeriei Tulcea, sâmbătă, 16 martie 2024, în jurul orei 08.00, în zona Lacului Golovița, jandarmii au întocmit actele de sesizare în cazul a doi bărbați, care pescuiau cu unelte neautorizate, conform Ordonanței de Urgență nr 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura. Asupra celor doi bărbați, au fost identificate următoarele: plase monofilament cu lungimea de 200 de metri, o unealtă de tip setcă cu lungimea de 30 de metri și cantitatea de 19 kg de pește din diverse specii.

Jandarmii au procedat la ridicarea în vederea confiscării uneltelor de pescuit și predarea acestora către organele abilitate, iar cantitatea de pește a fost predată către o unitate de profil de colectare a peștelui.

Jandarmii au întocmit bărbaților actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit cu unelte neautorizate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*