Demersuri pentru asigurarea asistenței medicale de urgență pentru persoanele aflate la bordul navelor din rada portului Sulina

Navă ARSVOM în portul Sulina

Autoritățile tulcene vor iniția demersurile pentru asigurarea asistenței medicale publice de urgență, în faza prespitalicească, prin personal medical calificat, pentru persoanele aflate în pericol la bordul navelor din rada maritimă Sulina. Hotărârea a fost luată miercuri, 3 august, în cadrul ședinței Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

„Numărul mare de nave din rada maritimă Sulina impune prezența personalului medical calificat, în cazul unei urgențe,  în timpul transportului din mare până la UPU Sulina. Transportul din mare se face cu navele Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, care nu dispun de personal medical calificat. Prin această hotărâre se vor face demersurile ca din această săptămână  să fie asigurată prezența personalului medical calificat la bordul acestor  nave”, precizează  prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Până în prezent un număr de 15 navigatori de la bordul navelor din rada maritimă Sulina au solicitat asistență medicală de urgență.

Cu avizul Direcției  de Sănătate Publică Tulcea, Serviciului  Județean de Ambulanță va încheia un protocol cu Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești  pe Mare (ARSVOM) prin care se va  asigura prezența personalului medical calificat la bordul navelor agenției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*