Delegaţie a Consiliului Judeţean Tulcea, la reuniunea de toamnă a Biroului Adunării Regiunilor Europene

Delegația CJ Tulcea la reuniunea Biroului Adunării Regiunilor Europene FOTO CJ Tulcea

O delegație a Consiliului Județean Tulcea, condusă de vicepreședintele Dumitru Mergeani, a participat în perioada 21-22 noiembrie, la Nijmegen, Olanda, la lucrările Reuniunii de toamnă a Biroului Adunării Regiunilor Europene. Din delegație mai fac parte consilierii județeni Marieta Crețu, Claudia Veronica Rădulescu, Victor Chiriazic, Ciprian Daniel Radu și Gabriel Radu Filip.

“Delegația tulceană a răspuns astfel invitației preşedintelui Adunării Regiunilor Europene, Magnus Berntsson.
Tema generală a reuniunii este pregătirea acțiunilor de anul viitor ale Adunării Regiunilor Europene, urmată de un manifest al acestei organizații pentru viitorii europarlamentari. Obiectivul este de a se contura scenarii privind o viitoare dezvoltare teritorială luând în considerare rolul creării identităţii teritoriale. Vorbitorii şi participanţii își expun părerile cu privire la subiecte-cheie cum ar fi: migrația, politica de coeziune și inovarea socială”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Tulcea.

Judeţul Tulcea este membru al ARE din anul 1997, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani deţinând la ora actuală funcţia de membru al Biroului Politic al acestui organism. Creat în 1985, Adunarea Regiunilor Europene (ARE) reprezintă o reţea independentă a regiunilor europene şi cea mai mare organizaţie de cooperare interregională din Europa lărgită. Reprezintă mai mult de 270 de regiuni din 33 de ţări şi 16 organizaţii interregionale, misiunea ei fiind reprezentarea intereselor regiunilor europene, dezvoltarea şi corelarea politicilor şi a coeziunii regionale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*