Delegație a Biroului de Cooperare Elvețiană din cadrul Ambasadei Elveției în România, în vizită de lucru la Tulcea

Delegație a Biroului de Cooperare Elvețiană din cadrul Ambasadei Elveției în România, în vizită de lucru la Tulcea. FOTO: CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a primit miercuri, 24 mai, vizita unei delegații a Biroului de Cooperare Elvețiană din cadrul Ambasadei Elveției în România, condusă de Giacomo Solari, șeful Biroului de Contribuții Elvețiene, alături de reprezentanți ai Ministerului Sănătății și Ministerului Finanțelor.

Din partea județului Tulcea, la întâlnire au mai participat secretarul general al județului, Marius Cristi Mihai, subprefectul Timur Memet, managerul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, Sorin Horobeț, inspectorul general școlar Viorica Pavel și reprezentantul Direcției de Sănătate Publică Tulcea, Delia Oana Ciulache.

Reprezentanții Biroului de Cooperare Elvețiană se află într-o misiune oficială la Tulcea în cadrul celei de a doua Contribuții Elvețiene pentru România, scopul acesteia fiind vizitarea celor trei centre comunitare medico sociale de la Luncavița, Maliuc și Beștepe, finanțate în cadrul primei contribuții elvețiene, dar și identificarea nevoilor locale în domeniul sănătății, învățământului și protecției sociale.

„Vă mulțumesc pentru implicarea avută în cele trei proiecte de la nivelul județului. Pentru că la această întâlnire se vor discuta probleme de sănătate și învățământ, am invitat alături de noi reprezentanți ai instituțiilor din aceste domenii. Avem un județ foarte frumos dar cu un anumit specific legat de Delta Dunării, pentru că populația de aici beneficiază mai greu de serviciile medicale și de educație. Noi, cei din Consiliul Județean, sprijinim întotdeauna proiectele care țin de domenii sensibile ca educația și sănătatea și din acest motiv, nu putem fi decât bucuroși când alte instituții, alte state partenere vin alături de noi și se implică în rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm. Le mulțumim și ne bucurăm că putem colabora și că putem forma o echipă adevărată în interesul cetățenilor județului Tulcea“, a declarat vicepreședintele Mihai Huleni.

„Vreau să subliniez că, legat de cea de a doua contribuție elvețiană pentru România, după încheierea primului program bilateral, Elveția a realizat că această contribuție nu privește doar crearea relațiilor bilaterale, ci este o contribuție la politica de coeziune a Uniunii Europene.  În decembrie 2022, s-a semnat acordul bilateral pentru cea de a doua contribuție elvețiană pentru un pachet de 221 milioane de franci elvețieni. Bugetul acestui program este mic în comparație cu contribuția Uniunii Europene în România dar ne dorim să găsim inițiative comune în care România să beneficieze de cunoștințele și experiența elvețiană“, a declarat Giacomo Solari, șeful Biroului de Contribuții Elvețiene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*