De miercurea alarmelor, acestea nu vor suna, pentru a nu deranja examenul de bacalaureat

Miercuri nu sun[ sirenele

Având în vedere că în cursul zilei de 3 iulie se susține una din probele de bacalaureat, organizarea exercițiului de alarmare a populației se amână pentru săptămâna viitoare.

În mod normal, prima zi de miercuri din lună este cunoscută ca și „miercurea alarmelor“, zi în care sirenele din județ  emit semnalul „Alarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra iminenței producerii unui atac aerian.

În România semnalele de alarmare a populației sunt:

  • Alarmă la Dezastre (5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele)
  • Prealarmă Aeriană (3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele)
  • Alarmă Aeriană (15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele)
  • Încetarea Alarmei (un semnal continuu cu durata de 2 minute)

Pentru că exercițiul se suprapune cu proba de bacalaureat, pentru a nu deranja examenul, s-a luat decizia amânării acestuia cu o săptămână.

„Suntem alături de toți cei care susțin „examenul maturității” și le dorim succes!“, au transmis reprezentanții MAI.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*