De la începutul săptămânii viitoare se vor face testări Covid-19 la Tulcea

Au fost prelevate de la persoanele suspecte de a fi bolnave. FOTO MAPN

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a mers la Laboratorul Direcţiei Veterinare Tulcea pentru a evalua stadiul lucrărilor care ţin de punerea în funcţiune a capacităţii de testare COVID-19.

Facem precizarea că Laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare Tulcea dispune de aparatura necesară pentru a efectua teste COVID-19 la Tulcea. În prezent se pun la punct ultimele detalii ce ţin de asigurarea condițiilor de biosecuritate maximă pentru persoanele care vor lucra cu aceste probe.

Lucrarea este finanţată din fondurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea. Toată această procedură se face în regim de urgență.

„În prezent se lucrează la un filtru separat pentru specialiştii care vor efectua testele COVID-19 în laborator. Tot procesul de tastare va urma o procedură de biosecuritate.
Vineri vor fi finalizate aceste lucrări iar din discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii sperăm ca la începutul săptămânii viitore să înceapă primele testări COVID-19.
Nu ne dorim să fie cazul să efectuăm aceste testări, nimeni nu-şi doreşte acest lucru. Dar ideea este că dacă vom avea persoane suspecte de COVID-19, acestea vor putea fi testate aici, la Tulceea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Pentru ca aceste testări COVID-19 să poată fi făcute la Laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a avut o serie de discuții cu factori de decizie la nivel central, inclusiv cu secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Rezultatul acestui demers este că Ministerul Sănătăţii a inclus şi laboratorul Direcţiei Veterinare Tulcea pe lista unităţilor autorizate să efectueze teste COVID-19.

„Ţin să mulţumesc SJU Tulcea, celor de la Direcţia Veterinară, Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi tuturor factorilor implicaţi în acest demers pentru operativitate, astfel încât să putem efectua aceste analize într-un timp cât mai scurt la Tulcea”, a afirmat președintele Horia Teodorescu.

Amintim că din bugetul Consiliului Judeţean Tulcea dar şi din cel al Spitalului Județean de Urgență s-au alocat sumele necesare pentru achiziționarea a 13 ventilatoare mecanice, kituri și echipamente necesare, precum și pentru achiziționarea unui aparat pentru depistarea infectării cu noul coronavirus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*