De Înălțare, ceremonial militar și religios la Cimitirul Eroilor din Tulcea

De Înălțare, ceremonial militar și religios la Cimitirul Eroilor. FOTO: CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, au participat joi, 2 iunie la Cimitirul Eroilor, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Eroilor.

La eveniment au fost prezenți, de asemenea, prefectul Alexandru Dan Munteanu, primarul Ștefan Ilie și comandantul Garnizoanei Tulcea, comandor Antoanel Marian Vătămanu.

„Hristos s-a înălțat! Sărbătorim astăzi Ziua Eroilor, un moment de cinstire a înaintașilor noștri care, prin acte de vitejie și de multe ori cu prețul vieții, au apărat hotarele țării. Înaintașii noștri s-au jertfit, și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru ca, noi, neamul românesc, să fim de-a pururea pe acest pământ. Acolo sus, pe Osuarul Eroilor, scrie: <<Ei nu sunt morți, trăiesc în noi!>>. Eu spun că trăiesc și prin noi, dar vor trăi veșnic și prin copiii noștri, prin moștenirea pe care noi o vom lăsa mai departe. Nu sunt suficiente cuvinte pentru a scoate în evidență nivelul sacrificiului făcut de acești eroi ai neamului românesc. Spun doar atât: Dumnezeu să-i odihnească în pace și de acolo, de sus, să vegheze asupra noastră iar noi să-i cinstim veșnic. Doamne ajută!“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Mihai Huleni.

În cadrul ceremonialului a fost oficiat un serviciu religios – rugă și închinare pentru eroii neamului și poporul român, s-au depus coroane de flori la Osuarul Eroilor și a avut loc defilarea gărzii de onoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*