De Florii, efective mărite ale jandarmilor tulceni vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii vor fi la datorie, având misiunea principală de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor ce se vor afla în spațiile publice.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea, având în vedere că în această duminică se sărbătoresc Floriile, efectivele de ordine publică vor fi prezente pe timpul oficierii slujbelor religioase, fiind angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în cooperare cu Poliția. Jandarmii vor acorda ajutor și informații utile pentru asigurarea unui climat de normalitate a ordinii publice, cât și pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

„Reamintim că purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor. Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor. De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se va face astfel încât să fie asigurată o suprafață suficientă de distanțare fizică între persoanele participante”, au transmis reprezentanții IJJ Tulcea.

De asemenea, Jandarmeria Tulcea recomandă cetățenilor:

  • să respecte indicațiile forțelor de ordine;
  • să păstreze distanța fizică și să respecte măsurile de protecție sanitară;
  • să adopte un comportament civilizat;
  • să dea dovadă de responsabilitate;
  • în caz de urgență, să apeleze numărul unic 112.

„Ne dorim ca toate aceste activități să se desfășoare în deplină siguranță, iar cetățenii să înțeleagă faptul că toate acțiunile noastre sunt preventive, prezența noastră având drept scop reducerea riscurilor de răspândire a coronavirusului. Suntem convinși că la această sărbătoare a bucuriei, respectarea măsurilor de protecție sanitară va fi una asumată și conștientizată, așa încât să ne concentrăm pe prevenirea incidentelor care ar putea afecta ordinea publică. Jandarmeria Română urează tuturor românilor care poartă nume de flori La mulți ani!”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*