Dacian Cioloș despre selectarea Guvernatorului ARBDD: „Nu avem un guvernator scos din pălărie. Chiar vrem să facem o recrutare pe bune, pe bază de competențe”

Delta Dunării

Dacian Cioloș, co-liderul USR-Plus, a precizat vineri, 12 martie, pe pagina sa de Facebook, că după aproape o lună de dezbateri deschise publicului, cu asociații și oamenii din Delta Dunării, se intră în ultimele etape pentru selecția transparentă a Guvernatorului Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Urmează, începând de săptămâna viitoare, să fie făcut apel deschis la candidaturi pentru postul de Guvernator, Alianța USR PLUS asumându-și responsabilitatea acestei numiri după o recrutare profesionistă.

„Nu, nu e doar de ochii lumii. Nu avem un guvernator scos din pălărie. Chiar vrem să facem o recrutare pe bune, pe bază de competențe”, spune Dacian Cioloș.

El a precizat că în această săptămână a fost finalizat documentul „DeltaVie 2030” (link: t.ly/aPhw), care stă la baza realizării profilului viitorului Guvernator, realizat prin consultarea a peste 50 de reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale, administrației locale, comunității locale, comunității științifice și mediului de afaceri, după o lună de dezbateri tematice.

„Le mulțumesc tuturor celor care au participat constructiv la aceste dezbateri, care au dus la un document clar și concis care cuprinde așteptările și recomandările tuturor celor interesați de rolul conducerii ARBDD în conservarea și dezvoltarea sustenabilă a Deltei Dunării. Materialul este deja un excelent ghid pentru activitatea viitorului Guvernator și în ceea ce privește reforma ARBDD. Va ajuta în elaborarea strategiei și a planului de management al ARBDD și indică eventualele modificări legislative și proiecte de dezvoltare necesare Deltei Dunării și oamenilor ei”, a mai afirmat Dacian Cioloș pe pagina sa de socializare.

El a explicat că săptămâna viitoare vor fi prezentate detaliile despre depunerea candidaturilor și a promis un proces „profesionist” de selecție, de care se vor ocupa două firme de recrutare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*