Cu bani din PNRR, Primăria Niculițel va crește eficiența energetică a Școlii „Nichifor Ludovig”

Școala „Nichifor Ludovig” din Niculițel este reabilitată. FOTO Primăria Niculițel

Primăria Niculițel a depus la sfârșitul săptămânii trecute o cerere de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare şi Reziliență (PNRR) pentru reabilitarea energetică a corpului clădirii școlii din comună.

Proiectul prevede scăderea consumului de energie primară și a emisiilor echivalente de gaze cu efect de seră, fiind vizate de la înlocuirea sistemului de termoizolare și de schimbare a instalațiilor electrice și de încălzire până la refacerea acoperișului. Școala va beneficia, de asemenea, și de două stații de încărcare pentru vehicule electrice.

„Proiectul se adaugă investițiilor pe care le avem deja în derulare pentru reabilitarea Școlii de piatră. După reabilitare, condițiile pentru elevi și cadrele didactice se vor ridica la standarde înalte, principalul obiectiv fiind acela de a asigura o ofertă educațională adecvată, accesibilă şi de calitate pentru toți copiii din comună”, spune primarul comunei Niculițel, Florin Sechila.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului „Eficientizare corp de clădire școala de piatră în localitatea Niculițel, județul Tulcea” a fost stabilită la 1.902.506,88 lei, cu TVA, echivalentul a aproximativ 386.476 de euro.

Sumele reprezentând cheltuielile neeligibile care asigură implementarea proiectului, astfel cum acestea vor rezulta în etapa de implementare, se vor asigura din bugetul local al comunei Niculițel.

„Comuna Niculițel va asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului in condițiile rambursării ori decontării ulterioare a cheltuielilor eligibile din instrumente structurale”, a mai explicat edilul.

În cadrul proiectului vor fi prevăzute toate instalațiile necesare, cuprinzând: instalații electrice – iluminat, prize, siguranţă paratrăsnet, tablouri electrice etc, instalații de alimentare cu apă și canalizare, instalații de încălzire – încălzirea spațiilor se va realiza prin intermediul unei centrale termice funcționând pe baza de lemne și paleți. Acoperișul se reface în întregime, mărindu-se distanța cu care iese față de zidurile exterioare. Totodată, finisajele interioare trebuie obligatoriu alese și realizate cu atenție astfel încât să fie ușor de întreținut în timp şi să nu afecteze sănătatea copiilor.

În plus, a fost aprobată și instalarea unui număr de două stații de încărcare pentru vehicule electrice – cu două puncte de reîncărcare per stație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*