Creștere ușoară a ratei șomajului înregistrată în luna iunie în județul Tulcea

AJOFM Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Județul Tulcea a înregistrat în luna iunie o rată a șomajului de 3,71 la sută, conform datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Această cifră indică o creștere ușoară de 0,05 puncte procentuale față de luna anterioară, când rata șomajului a fost de 3,66 la sută.

Potrivit statisticilor, în evidențele AJOFM Tulcea se regăseau un total de 2.693 de șomeri la sfârșitul lunii iunie. Dintre aceștia, 1.349 erau femei, iar 1.344 erau bărbați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1.932 de șomeri proveneau din mediul rural, iar 761 erau din mediul urban.

Din totalul celor înregistrați ca șomeri, 514 persoane beneficiau de indemnizație de șomaj, în timp ce 2.179 erau șomeri neindemnizați. O analiză a nivelului de studii relevă că majoritatea șomerilor aveau studii gimnaziale, reprezentând 43,59 la sută din total. Studiile liceale erau următoarele ca pondere, cu 25,88 la sută, iar șomerii cu studii profesionale alcătuiau 15,52 la sută din total. Nivelul de studii medii-submedii era cel mai comun printre șomeri, reprezentând 95,03 la sută, în timp ce 4,97 la sută aveau studii superioare.

În ceea ce privește ocupabilitatea, șomerii au fost împărțiți în următoarele categorii: 520 de persoane foarte greu ocupabile, 730 greu ocupabile, 1.328 mediu ocupabile și 115 ușor ocupabile. Această distribuție a fost realizată ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele AJOFM Tulcea.

Datele complete despre structura șomajului la nivelul județului Tulcea pot fi consultate pe pagina oficială a Agenției la adresa https://www.anofm.ro/details.html?categ=1&subcateg=6&agentie=Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*