Cotele de atenție sunt depășite pe brațul Sulina, la stațiile hidrometrice Gorgova, Crișan și Sulina Port

Brațul Sulina. FOTO Facebook Laszlo Ferencz Kelemen

Apele Române au anunțat că sunt depășite cotele de atenție pe brațul Sulina, la stațiile hidrometrice Gorgova, Crișan și Sulina Port.

În acest moment, la zece stații hidrometrice sunt depășite cotele de apărare.

Astfel, pe râul Tur la stația hidrometrică Micula sunt depășite cotele de inundație, iar la stația Călinești-Oaș, cotele de atenție.

Cote de atenție mai sunt depășite pe:

brațul Sulina, la stațiile hidrometrice Gorgova, Crișan și Sulina Port;

Letea la stația hidrometrică Canal Magearu.

Debitele Dunării la intrarea în țară sunt în scădere (8800 ms/s) față de ieri (8900 mc/s), situându-se însă peste media multianuală a lunii ianuarie (4950 mc/s). Conform prognozei INHGA, tendința de scădere se va menține, iar în data de 11 ianuarie debitele Dunării la Baziaș vor fi în jurul valorii de 8400 mc/s.

Cote de atenție depășite sunt și pe:

Râul Bistra la stațiile hidrometrice Rusca și Obreja;

Râul Crișul Alb, la stația hidrometrică Vața de Jos.

În acest moment, acumularea Călinești-Oaș atenuează viitura formată pe râul Tur care rămâne sub cod galben până mâine, 6 ianuarie, până la ora 9.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*