CD TV: Senatorul USR Costel Vicol: “Nu suntem de acord cu ideea comasării alegerilor europarlamentare cu locale”

Costel Vicol, senator USR de Tulcea. FOTO Mitică Raftu / TLnews.ro
Costel Vicol, senator USR de Tulcea. FOTO Mitică Raftu / TLnews.ro

Senatorul USR Costel Vicol a declarat într-un interviu pentru CD TV că nu este de acord cu propunerea de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Parlamentarul de Tulcea consideră că alegătorul va fi pus în încurcătură având în vedere că va avea multe buletine de vot pentru cele două tipuri de alegeri.

“Dacă vrem să vorbim despre avantajele electoratului, nu știu dacă ar fi vreun avantaj. Avantajul va fi doar din partea Partidului Național Liberal și e o strategie foarte bine gândită de a scoate cât mai mulți oameni la vot, ceea ce nu e un lucru rău, e un lucru foarte bun și noi vrem să iasă cât mai mulți oameni la vot.

Nu suntem totuși de acord cu comasarea celor două alegeri, europarlamentare și locale. Noi le spunem euro-locale, pentru că nu ai posibilitatea de a vota atât listele de pe europarlamentare, cât și listele de pe locale unde va trebui să alegem atât primari cât și Consiliul Județean și consiliile locale și vor fi foarte multe buletine, iar alegătorul va fi cumva pus în încurcătură”, a spus Costel Vicol.

El a fost întrebat de jurnalistul Adrian Boioglu dacă este valid argumentul că prin comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale scad costurile pentru organizarea scrutinului.

“Nu cred că este valid pentru că nu știu dacă costurile sunt atât de mari la nivel național, iar ele sunt prevăzute de acum trei ani, de acum patru ani. Ele sunt prevăzute pentru că se știe nu de azi, nu de ieri, se știe din urmă cu trei ani că în 2024 vor fi cele patru tururi de scrutin, iar banii sunt alocați în buget”, a explicat senatorul USR.

Costel Vicol a mai spus că alegerile europarlamentare vor fi pe 9 iunie deoarece aceasta este data stabilită la nivel european, iar alegerile locale trebuie să aibă loc în septembrie, cum au fost și în 2020.

“Următoarele vor trebui să fie în septembrie, așa cum este normal, localele. Eu nu știu acum dacă se fac localele și să spunem că primarul acum în funcție nu va mai fi ales și va fi ales altcineva. Cum va fi cu doi primari, unul în funcție și unul ales? Ce va face cel care este în funcție și nu mai are mandat în continuare? Cum va reacționa? Este o problemă de legalitate până la urmă”, consideră senatorul USR Costel Vicol.

Coaliția discută în aceste zile comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, care ar urma să aibă loc pe 9 iunie. De asemenea, un alt scenariu prevede comasarea alegerilor parlamentare cu cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, acestea urmând să se desfășoare pe 8 decembrie.

Deși aceste informații au apărut în spațiul public, reprezentanții coaliției au afirmat că încă nu a fost luată o decizie oficială privind comasarea alegerilor.


De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*