Controale ale pompierilor tulceni la unități care organizează petreceri de Revelion

Restaurant. FOTO Pixabay.com

În aceste zile, personalul din cadrul inspecției  de prevenire a efectuat controale inopinate la unitățile de turism și alimentație publică, din județul Tulcea.

Aceste acțiuni au vizat operatorii economici care organizează petreceri în noaptea trecerii dintre ani.

Ținând cont că aceste petreceri vor găzdui un număr mare de persoane, specialiștii din cadrul inspecției de prevenire au avut în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu.

În cadrul acestor acțiuni, inspectorii au exercitat și atribuțiile de îndrumare, evidențiind unele deficiențe care au fost soluționate pe durata controlului.

În cursul zilei de ieri, 29.12.2023, au fost efectuate 5 acțiuni de îndrumare și control, 2 dintre acestea la unități de turism și alimentație publica, fiind constatate 2 nereguli pentru care s-a dispus sancționarea cu avertismente scrise, iar alte 3 controale au fost efectuate la unități de alimentație publica,  iar în urma neregulilor constatate fiind aplicate 3 avertismente scrise.

O neregulă frecvent constatată a fost iluminatul de siguranță nefuncțional.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, organizatorii de evenimente cu aflux de persoane trebuie să țină cont de următoarele aspecte:

– să respecte numărul maxim admis de persoane în spațiul în care se desfășoară evenimentul;

– să asigure funcționarea mijloacelor de apărare împotriva incendiilor;

– să instruiască personalul cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor;

– să asigure măsurile de evacuare a participanților în cazul producerii unei situații de urgență;

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*