Constatările jandarmilor tulceni din week-end: 40 de amenzi, în valoare de peste 16.000 de lei

Constatările jandarmilor tulceni din week-end: 40 de amenzi, în valoare de peste 16.000 de lei

Jandarmii Inspectoratului Județean Tulcea au acționat zilnic, la sfârșitul săptămânii trecute, în mod independent, dar și în sistem integrat cu Poliția, pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru verificarea respectării măsurilor sanitare în actualul context pandemic.

În această perioadă, jandarmii au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, dintre care 9 avertismente, valoarea amenzilor fiind de peste 16.000 de lei:

  • 11 sancțiuni contravenționale au vizat încălcarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • două sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru aruncarea în altă parte decât în recipientele anume destinate (containere, coșuri) a resturilor de țigări.
  • pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, jandarmii au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, jandarmii tulceni au constatat în mod independent două fapte de natură penală, precum și două fapte penale în sistem integrat, în cooperare cu efective de poliție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*