Consiliul Județean Tulcea va lansa concursul de idei pentru amenajarea falezei Dunării din municipiu

Faleza Dunării la Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Faleza Dunării la Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Consiliul Județean Tulcea a anunțat că până la sfârșitul acestui an va fi lansat concursul de idei pentru amenajarea falezei Dunării din municipiu.

În luna mai a acestui an, a fost semnat contractul de finanțare pentru investiția Modernizarea Portului Tulcea. Finanţarea va fi asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare,proiectul privind reabilitarea a şase tronsoane de faleză cu o lungime totală de 1.510 metri.

„S-a scos deja la licitaţie partea de construcţie şi, dacă nu vom avea contestaţii, probabil într-o lună vom avea câştigătorul, iar până la iarnă vor începe lucrările la faleză. Tot până atunci, vom da drumul concursului de idei pentru amenajarea zonei. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 40 de milioane de euro pentru acest proiect major pentru noi, tulcenii, pentru tot ceea ce înseamnă Delta Dunării și turismul în județul Tulcea”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*