Consiliul Județean Tulcea și-a exprimat solidaritatea cu orașele ucrainene Izmail și Odesa

Consiliul Județean Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Consiliul Județean Tulcea își exprimă solidaritatea față de partenerii săi din Ucraina, respectiv administrația Orașului Izmail și Consiliul Regional Odessa şi transmite disponibilitatea de a sprijini, în limita competențelor, Primăria Izmail și Regiunea Odessa şi locuitorii din această regiune, ținând cont de relațiile de cooperare și prietenie, vechi de aproape un deceniu și jumătate.

„Suntem deplin solidari cu vecinii noștri de peste Dunăre. Multiculturalitatea definește județul Tulcea, fiind locul unde conviețuiesc în armonie de mulți ani 14 etnii, care s-au remarcat mereu prin relații deosebite și respectul reciproc. Ne leagă o relație de prietenie și de bună colaborare administrativă cu regiunea Odessa și o înfrățire cu orașul Izmail din Ucraina, alături de care derulăm proiecte transfrontaliere în beneficiul ambelor comunități. Ne exprimăm întreaga disponibilitate de a sprijini cetățenii statului vecin, în limita competențelor administrative“, au transmis reprezentanții instituției.

În ultimii ani, între România și Ucraina s-a dezvoltat o strânsă cooperare la nivel descentralizat, atât în cadrul Euroregiunii „Dunărea de Jos” cât și, ulterior, în baza Acordului de cooperare încheiat între Consiliul Regional Odessa și Consiliul Județean Tulcea, pe data de 29 mai 2008.

Relația de colaborare cu Orașul Izmail s-a conturat, de asemenea, odată cu înființarea Euroregiunii „Dunărea de Jos”, în 1998, moment ce a marcat începutul unor colaborări îndeosebi în cadrul unor proiecte cu finanțare externă care au fost consolidate odată cu înființarea Asociației de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”.

În vederea concretizării reperelor de colaborare stabilite de comun acord între cele două părți mai sus menționate, în primăvara anului 2017, Orașul Izmail și-a manifestat intenția de a semna o Înțelegere de Cooperare cu Județul Tulcea. Aceasta a fost semnată pe data de 26 mai 2017, la Izmail, Ucraina, și vizează dezvoltarea cooperării în următoarele domenii: cultură, educație și știință, sănătate, administrație locală, mediu, economie și investiții, știință și tehnologie, sport, turism etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*