Consiliul Județean Tulcea, prezent la Forumul online de Cooperare Economică și Comercială China-România

Consiliul Județean Tulcea, prezent la forumul online de Cooperare Economică și Comercială China-România

Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea, a participat miercuri, 20 octombrie, la Forumul online de Cooperare Economică și Comercială China-România.

Evenimentul, moderat de Zhao Linxiang, Consilier economic și comercial al Ambasadei Chinei în România, a beneficiat de prezența Excelenței Sale, doamna Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, a numeroși reprezentanți ai mediului de afaceri român și chinez și ai administrației publice centrale și locale din România.

Discuțiile au evidențiat longevitatea și diversitatea relației economice dintre cele două țări, precum și potențialul extraordinar de dezvoltare a noi activități în domenii de interes comun.

Județul Tulcea a inițiat colaborarea cu China în anul 1995, odată cu semnarea unui Protocol de Înfrățire cu Municipalitatea Suzhou din Provincia Jiangsu. Cei 26 de ani de cooperare au inclus activități comune, în domeniul cultural, medical și economic și au asigurat producătorilor de cereale și de vin din județul Tulcea un cadru care le-a permis să facă cunoscut potențialul nostru de export, dar evident, multe alte produse agroalimentare ar putea intra pe piața chineză.

Având în vedere condițiile specifice în care se desfășoară schimburile economice dintre țările noastre, este necesar ca, în urma desfășurării Forumului și prin implicarea nemijlocită a Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, să se facă o serie de pași importanți, care să susțină demersurile mediului de afaceri: facilitarea distribuției produselor românești pe piața chineză; crearea unei baze de date accesibilă gratuit, în limba engleză, care să includă societăți comerciale chineze și române interesate de activitățile de export/import; facilitarea accesului firmelor românești la târgurile și expozițiile de produse din China, prin promovarea acestor evenimente și a condițiilor de participare pe site-ul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*