Consilierii județeni au aprobat modificarea proiectului privind reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea

Modificări ale proiectului privind reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență. FOTO CJ Tulcea

Consilierii județeni tulceni au aprobat, în ședința ordinară din luna decembrie, cu majoritate de voturi, proiectul de hotărâre privind actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și extindere Spitalul Județean de Urgență Tulcea”, aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Tulcea nr. 104 din 31 iulie 2019.

Conform documentelor anexate la proiectul de hotărâre, în conformitate cu prevederile clauzei contractuale, antreprenorul a notificat Autoritatea Contractantă cu privire la o serie de neconcordanțe identificate în Cerințele Beneficiarului.

Mai exact, spun reprezentanții constructorului, în urma conformării la cerințele Inspectoratului pentru Situații de Urgență apar modificări la specialitatea Arhitectură, Rezistență, Instalații prin apariția de cantități suplimentare.

De asemenea, se impune construirea unei pasarele de legătură între Corpul A si Corpul C, care în documentația inițială nu era prevăzută.

În cadrul ședinței, reprezentanții constructorului au prezentat consilierilor întreg proiectul referitor la modernizarea Spitalului Județean de Urgență Tulcea, făcând referire atât la pasarela impusă conform normelor ISU, cât și la benzile de evacuare a pacienților (inclusiv a celor aflați pe targă).

„Corpurile existente vor fi legate cu niște pasarele de corpul nou propus. Aceste pasarele vor fi realizate din două motive: pentru a asigura circulația fluentă între corpurile de clădire, dar și pentru a asigura partea de securitate la incendiu, având în vedere faptul că în corpul comun C vom avea multe case de scară de evacuare care sunt conformate și pentru evacuarea persoanelor pe targă, un element foarte important în contextul actual. De asemenea, pe latura corpului C vom avea două case de scară deschise, care au ca scop evacuarea persoanelor“, a declarat arhitectul Kover Orsolya Maria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*